onsdag 8 augusti 2012

Vad är en Yogini?


Vad är en yogini? Bra fråga. Jo, det enkla svaret är att det är en kvinnlig yogautövare (yogamästare enligt vissa) men jag väljer att kalla det yogautövare. Yoga är inget vi kan mästra, det är något vi kan utöva. För mig finns ingen prestation, inga krav och ingen som står med piskan om man inte följer en speciell yogisk filosofi. För mig är yoga ett fritt val, en process där processen här och nu är målet.

Vad gäller namnet på min blogg så var yogaliv redan upptaget, så det fick bli YoginiLiv. Det jag skriver handlar dock om oss människor oavsett kön.

Ikväll mötte jag en alldeles utmärkt liten yogini, en tre månader gammal flicka. De små barnen är så rena, de är här och nu, de sover när de behöver äter när de behöver. De säger till när de behöver! Rakt, ärligt och utan alla de krusiduller vi lägger på oss med åren. De är närvarande, upplever, tar in och sluter ögonen när de behöver sålla, få lugn och ro. Så kloka vi är i vår grund. Hur kan du inspireras av världens alla små (men så visa) barn för att göra ditt liv bättre?

Njuuuta när du njuter, gråååta när du gråter, låta förra dagen passera och se på den nya med nya ögon?! Du väljer helt själv!! :)

Med värme,
Erika

2 kommentarer:

  1. Grattis till din fina blogg!
    Här kommer jag kika in titt som tätt.

    Ja jag håller med, barnen är proffs på att vara i nuet och att tillåta alla känslor vara ärliga!
    Så underbart att jag måste pröva :)

    Ha en härlig dag!
    kram/Sofia

    kika in hos mig oxå nån gång

    http://www.solgardsbloggen.blogspot.se/

    (har länkat till din blogg)

    SvaraRadera
  2. Tack fina Sofia!
    Du har en mycket fin blogg, inspirerande och vacker.

    Barnen får vara våra ledstjärnor!

    Njut av dagen!
    Kram
    Erika

    SvaraRadera