fredag 26 oktober 2012

Sorg...

Idag var jag på begravning. Hon dog alldeles för ung. Hon är någons mamma, någons sambo, någons syster, moster, faster och gudmor! Hon är någons nära vän, kollega. Hon har många nära och kära. Idag samlades vi och tog farväl. Av alla oss som samlades på den vackra och av sorg fyllda stunden så finns många olika tankar och känslor. Sorg är en stor känsla idag. Sorgen kan inta oss och i rädsla vill vi kanske fly. När vi bär sorg, så låt oss känna sorgen, låt oss vara i den, andas i den och låt sorgen finnas. Alla dagar kanske det inte är lika lätt på grund av de åtaganden vi har i livet. Men när tiden finns, lev sorgen så kommer sorgen låta dig leva fritt.

I min tro finner jag tröst. Jag tror att allt har en mening. När vi dör är vi klara med vår uppgift i detta liv för vår själs utveckling. Vi har lärt det vi skulle lära och vi har gett det vi skulle ge. Vi som finns kvar har fått det vi skulle få. Nu kommer en ny uppgift att ta sig an för den som gått vidare. Vi som finns kvar tycker inte att det känns så. Livet känns orättvist för den som lämnat oss och för att vi får leva med saknaden. Sorgen är överväldigande kraftfull.

Om vi lyssnar riktigt noga så kan vi känna tröst då vi hör rösten från den som lämnat oss i vindens  viskningar. Vi kan se ansiktet i stjärnorna. Känna doften i brisen. Förnimma smekningarna mot vår hud. Känna själen nära vårt inre. Lyssna och känn närheten! 
De som lämnat oss finns där, nära nära! De stöttar oss, vägleder och ger oss det vi behöver på en ny nivå, när vi är närvarande och uppmärksamma i nuet. 

Kanske känner du  - Nej, så där tror inte jag! Så är det, jag har min tro och du har din. Det viktiga är att tro, inte vad tron har för innehåll. 

Sat Nam!

Med kärlek och värme,
Erika

lördag 20 oktober 2012

Känslor som bränner...

Nu har lilla sonen varit bortrest i 2 veckor. Det är lång tid, mycket lång tid. En vecka och två dagar återstår av väntan! Längtan efter min älskade son bränner i huden, hjärtat och själen! En stark känsla som vissa stunder är plågsam. En del av att vara förälder. Jag övar min uthållighet, jag andas och jag uppehåller mig här och nu. Jag lyssnar inåt, känner på känslorna, iakttar vad som händer inuti. En våg av lugn sköljer genom kroppen, sinnet och själen. Det är vetskapen om att allt är som det ska! Jag harfått den utmaning jag behöver. Utmaningen ger mig i insikter om mig själv. Jag lär och jag växer. Jag undrar vart i nästa utmaning ligger?

Stöter du på saker, händelser eller annat som känns extra jobbigt eller svårt i ditt liv? Fastän jag många gånger inte velat se det på det viset - så har livet visat mig att det är i det där svåra som vi har möjlighet att växa och utvecklas. När något känns tufft och alldeles obarmhärtigt - fråga dig själv "Vad är det jag behöver lära?" Svaret kommer till dig när du står kvar, känner, iakttar, begrundar och sedan gör ett aktivt val!

Lita till livet. Allting blir inte som vi önskar eller tror. Allting blir precis som det ska.  Vi får det vi behöver, inte det vi förtjänar... I det finns ingen rättvisa. Så tror jag. Du?

Med värme och önskan om att du vandrar din egen väg!

Erika
torsdag 18 oktober 2012

Ett förunderligt andetag!

Jag tar ytterligare ett långt, djupt och medvetet andetag och kan inte annat än att förundras över kraften i det! I mitt långa, djupa och medvetna andetag ryms syre, mängder av prana (livsenergi), kontakt med det parasympatiska nervsystemet (vårt lugn- och rosystem) och mina känslor! Allt i ett andetag!

Fyll dina lungor, din kropp, din själ med livskraft! Andas långsamt, djupt och medvetet och lyssna inåt!

Med värme,
Erika

måndag 15 oktober 2012

Måndag igen!

Så är det måndag igen, helgen är över och arbetsveckan är i full gång.
Kanske tycker du att det är skönt att vardagen är tillbaka? Kanske känner du att helgen var alldeles för kort? Kanske är du helt tillfreds med att det är måndag med vad det innebär?
Jag hoppas på det senaste! 
Om inte önskar jag att du finner kraften att göra förändringar i tankar eller handlingar för att vardag och helg ska vara lika mycket värda. Vi spenderar så mycket tid i vår vardag att vi behöver leva i den och inte för helgen som kommer. 
Vad kan du göra för att njuta av din vardag?onsdag 3 oktober 2012

"Mitt i veckan mys"

Idag blir det god och enkel mat!
"Mitt i veckan mys" sätter guldkant på vardagen!

tisdag 2 oktober 2012

Vi får det vi behöver!

Imorse slog det mig än en gång att vi får det vi behöver - om vi är uppmärksamma och närvarande!
Jag hade en hektisk morgon som inte flöt på så bra som jag önskat. När jag efter frukost-påklädnings-lämna på dagis racet kommit till jobbet var jag rätt så svettig. Det som då möter mig är ett citat av Albert Einstien "Definitionen av galenskap är att upprepa samma beteende men förvänta sig ett annat resultat". Så imorgon gör jag på ett annat sätt!

I vilka situationer  upprepar du samma beteende men hoppas på ett annat resultat? Vad kan du göra annorlunda?

Med värme
Erika