lördag 3 maj 2014

Vilken dag!

Efter ett härligt Detoxyogapass med ett litet detoxgäng spenderade jag idag fyra timmar i Lilla Hjärtliga Yogabutiken. Jag hade god hjälp av min äldsta son som nu är 6 år. Han tände ljus, byggde lego och provsmakade en hel del av det ekolgiska godiset jag har i sortimentet. Idag köpte de fina kunderna allt från härliga Alibababyxor till näringsprodukter och rökelse.
 
 
Här kan du se färg och mönster på några av de vackra och framförallt sköööna yogabyxorna!
 
Njut av din kväll!
Med värme,
Erika
 

fredag 2 maj 2014

Så är det dags igen. Jag känner lusten att skriva, jag återupptar mitt bloggande. Vi ser vart det leder.
Imorgon har jag min Lilla Hjärtliga Yogabutik öppen. En av anledningarna till att jag inte haft tid att blogga sedan i höstas. Vi får se hur många som dyker upp!
Väldigt snygga, bekväma och softa byxor har inkommit!
Snart finns de även att köpa i min kommande webshop också.
Varmt välkommen <3

onsdag 14 augusti 2013

Vänskap

Ja, tiden har gått sedan senaste inlägget. Närmare bestämt 9 månader. Vad hände?
Jo, jag var gravid, hade så många yogakurser samtidigt som jag jobbade på mitt vanliga arbete att jag valde att inte lägga tid på att skriva här. Nu är jag tvåbarnsförälder, äntligen. Två juveler får min tid. Vi lever här och nu, tillsammans!
Kommer jag att ha tid att skriva här nu? Det får vi se! Men jag har en intention om något inlägg var eller varannan vecka i alla fall. Något tänkvärt som finns i våra liv.
 
Just nu är det tänkvärda vänskap. Jag fick inspiration att skriva från en väldigt fin vän till mig som även hon bloggar. Hennes blogg: www.turkungar.blogspot.com Gå gärna in och läs om du är intresserad av kultur och familjeliv. Just nu befinner hon sig i Turkiet tillsammans med sin familj.
 
Vi delar många härliga men även några kluriga erfarenheter utifrån att pappan till hennes barn är från Turkiet, vilket min äldsta sons pappa också är. Vilket som, hon är en mycket nära vän.
En vän som jag känner den största ödmjukhet inför. Vänner är människor som accepterar dig precis såsom du är, vad du än gör och hur du än är. Vänner är människor som finns där, även om det dröjt ett år sedan ni sist hade kontakt. Vänner ställer upp när det behövs. Vänner är ärliga mot varandra. För många kan det vara svårt att vara vän, svårt att klä av fasaden. Men i vänskap kan vi våga vara "nakna" utan försköning och utan att tänka på: "vad ska hon eller han tänka om detta?". Du litar till att hon eller han accepterar dig, även om de inte känner likadant.
 
I vänskap kan jag vara i min nakenhet, ärlighet och känna att jag inte blir dömd hur tokig jag än är. I vänskap finns tillit. Vänner som uppskattar mig som jag är, vänner som jag uppskattar precis som de är. Vi har alla våra utvecklingsområden och i vänskap kan vi visa dessa och få stöd i att gå vidare och ta nästa steg. Men tar vi inte steget så accepteras vi ändå. Vi inspireras av varandra, vi ger och får. Vi delar.
 
Det är vänskap jag vill förmedla via yogan som jag undervisar. Kanske finns fler fina ord för detta? Men jag kallar det vänskap och kärlek. Jag vill dela med mig av min vänskap till dig. Jag vill få se dig som du är. Jag visar mig såsom jag är. Jag möter dig dig med acceptans och ödmjukhet, vart i livet du än befinner dig. Jag vill finnas vid din sida när du vill utvecklas. Jag finns kvar om du står kvar. Jag inspireras av dig och du är min lärare.

 

Stoppa dina bara fötter i jorden, stå stadigt och lita till att din ärlighet och tillit till livet tar dig framåt!
 
Med värme,
Erika

söndag 11 november 2012

Är du lycklig?

Är du lycklig?
På den frågan önskar jag att du svarar Jaa!!
Du vet väl att om du är lycklig, så kommer lycka att komma till dig för att lycka vill gå dit lycka finns!
Konsten är att vara lycklig för det lilla och det stora i livet!
Vi har så mycket vi kan vara lyckliga över.

Övning:
Ligg på rygg och andas långa djupa andetag in och ut genom näsan. Slut dina ögon. Känn hur magen får expandera på inandningen och hur den går tillbaka på utandningen.
Känn så på varje andetag in hur du andas in mer och mer lycka, och känn på varje utandning hur du andas lyckan ut i hela kroppen samtidigt som du föreställer dig hur lyckan sprider sig i hela kroppen såsom glitter. Du glittrar och strålar av lycka. Du är lycka. Upplev och känn!

Jag önskar dig all lycka!

Med värme,
Erika

lördag 10 november 2012

Är yoga en religion?

Är yoga en religion?
En fråga som dyker upp ibland. Senast var det när skolinspektionen fick i uppgift att utreda om yoga skulle vara tillåtet i skolan eller inte. Svaret blev att yoga är tillåtet i skolan. Man får idag inte "pracka på" barn religion i skolan.
Detta kan tyckas vara svar nog.
Jag vill dock utveckla det lite. Inom yogisk filosofi finns ingen begränsning kring vilken religion du tillhör eller inte när du utövar yoga. Yogisk filosofi grundar sig dock på antagandet att vi är en del av något större. Enligt yogan så har vi människor tre delar. Kropp, sinne och själ. Sedan vad du väljer att definiera som "större" är helt upp till dig.
Med mig yogar människor med många olika slags tro. Kristna, muslimer, de som inte har någon tro samt människor som är mer eller mindre andliga på annat vis.
Det du möter i yogan är det som finns inom dig. Din sanning. Och det är den du förhåller dig till - din alldeles egna inre sanning!
Så, alla kan yoga. Det finns inga begränsningar. Kom och yoga, möt dig själv och kom djupare in i den du redan är!
Det är så fantastiskt!

Med värme,
Erika

lördag 3 november 2012

En särskild helg.

Den här helgen är särskild.
I vår familj samlas vi i olika konstellationer olika dagar. Vi umgås, tar hand om varandra och pratar om de vi förlorat. Vi gör dem lite extra levande i våra hjärtan. 
Förutom att samtala om alla fina minnen och stunder vi haft tillsammans med personen vi förlorat så tänker jag särskilt på vad de har lärt mig.

De vi förlorar är på många sätt våra livslärare som givit oss stora gåvor mitt i all sorg och allt det plågsamma.
Jag tror, som ni kanske tidigare läst, att de som dör har klarat sin uppgift i detta liv. I alla möten med alla människor lär vi oss saker. Om oss själva, om andra människor, om livet, om världen och om allt vi behöver just nu.
Den som lämnar detta liv har därmed även visat de som finns runt omkring precis det som var meningen. 
Så förutom att njuta av alla fina minnen så njuter jag lite extra av allt som de visat och lärt mig. De lärdomarna har i vissa fall ett gyllene skimmer runt sig, medan de i vissa fall känns oerhört svåra att se tillbaka på.
Idag bugar jag mig och känner en oerhörd tacksamhet till alla som funnits i min närhet och gått bort!

Jag ser med nyfikna ögon på livet morfar, jag vet att vi fortfarande har varandra nära och det viktigaste för mig är min familj och mina vänner älskade syster, jag lever det liv jag drömt om farfar, jag lever med ett öppet sinne och lyssnar till mitt inre faster, jag är tacksam för det jag har farmor, jag lever här och nu faster.

De har lärt mig mycket mer än så, men jag ville ge en bild av hur stort det är - det som vi lär av varandra. Så min största gåva tillbaka är att leva utifrån dessa lärdomar och att komma ihåg hur jag lärde mig dem!


Ta hand om dig själv och de som du har nära! 
Dela dina minnen och de livsgåvor du fått!

Med kärlek, ljus och värme.
Erika


fredag 26 oktober 2012

Sorg...

Idag var jag på begravning. Hon dog alldeles för ung. Hon är någons mamma, någons sambo, någons syster, moster, faster och gudmor! Hon är någons nära vän, kollega. Hon har många nära och kära. Idag samlades vi och tog farväl. Av alla oss som samlades på den vackra och av sorg fyllda stunden så finns många olika tankar och känslor. Sorg är en stor känsla idag. Sorgen kan inta oss och i rädsla vill vi kanske fly. När vi bär sorg, så låt oss känna sorgen, låt oss vara i den, andas i den och låt sorgen finnas. Alla dagar kanske det inte är lika lätt på grund av de åtaganden vi har i livet. Men när tiden finns, lev sorgen så kommer sorgen låta dig leva fritt.

I min tro finner jag tröst. Jag tror att allt har en mening. När vi dör är vi klara med vår uppgift i detta liv för vår själs utveckling. Vi har lärt det vi skulle lära och vi har gett det vi skulle ge. Vi som finns kvar har fått det vi skulle få. Nu kommer en ny uppgift att ta sig an för den som gått vidare. Vi som finns kvar tycker inte att det känns så. Livet känns orättvist för den som lämnat oss och för att vi får leva med saknaden. Sorgen är överväldigande kraftfull.

Om vi lyssnar riktigt noga så kan vi känna tröst då vi hör rösten från den som lämnat oss i vindens  viskningar. Vi kan se ansiktet i stjärnorna. Känna doften i brisen. Förnimma smekningarna mot vår hud. Känna själen nära vårt inre. Lyssna och känn närheten! 
De som lämnat oss finns där, nära nära! De stöttar oss, vägleder och ger oss det vi behöver på en ny nivå, när vi är närvarande och uppmärksamma i nuet. 

Kanske känner du  - Nej, så där tror inte jag! Så är det, jag har min tro och du har din. Det viktiga är att tro, inte vad tron har för innehåll. 

Sat Nam!

Med kärlek och värme,
Erika