söndag 11 november 2012

Är du lycklig?

Är du lycklig?
På den frågan önskar jag att du svarar Jaa!!
Du vet väl att om du är lycklig, så kommer lycka att komma till dig för att lycka vill gå dit lycka finns!
Konsten är att vara lycklig för det lilla och det stora i livet!
Vi har så mycket vi kan vara lyckliga över.

Övning:
Ligg på rygg och andas långa djupa andetag in och ut genom näsan. Slut dina ögon. Känn hur magen får expandera på inandningen och hur den går tillbaka på utandningen.
Känn så på varje andetag in hur du andas in mer och mer lycka, och känn på varje utandning hur du andas lyckan ut i hela kroppen samtidigt som du föreställer dig hur lyckan sprider sig i hela kroppen såsom glitter. Du glittrar och strålar av lycka. Du är lycka. Upplev och känn!

Jag önskar dig all lycka!

Med värme,
Erika

lördag 10 november 2012

Är yoga en religion?

Är yoga en religion?
En fråga som dyker upp ibland. Senast var det när skolinspektionen fick i uppgift att utreda om yoga skulle vara tillåtet i skolan eller inte. Svaret blev att yoga är tillåtet i skolan. Man får idag inte "pracka på" barn religion i skolan.
Detta kan tyckas vara svar nog.
Jag vill dock utveckla det lite. Inom yogisk filosofi finns ingen begränsning kring vilken religion du tillhör eller inte när du utövar yoga. Yogisk filosofi grundar sig dock på antagandet att vi är en del av något större. Enligt yogan så har vi människor tre delar. Kropp, sinne och själ. Sedan vad du väljer att definiera som "större" är helt upp till dig.
Med mig yogar människor med många olika slags tro. Kristna, muslimer, de som inte har någon tro samt människor som är mer eller mindre andliga på annat vis.
Det du möter i yogan är det som finns inom dig. Din sanning. Och det är den du förhåller dig till - din alldeles egna inre sanning!
Så, alla kan yoga. Det finns inga begränsningar. Kom och yoga, möt dig själv och kom djupare in i den du redan är!
Det är så fantastiskt!

Med värme,
Erika

lördag 3 november 2012

En särskild helg.

Den här helgen är särskild.
I vår familj samlas vi i olika konstellationer olika dagar. Vi umgås, tar hand om varandra och pratar om de vi förlorat. Vi gör dem lite extra levande i våra hjärtan. 
Förutom att samtala om alla fina minnen och stunder vi haft tillsammans med personen vi förlorat så tänker jag särskilt på vad de har lärt mig.

De vi förlorar är på många sätt våra livslärare som givit oss stora gåvor mitt i all sorg och allt det plågsamma.
Jag tror, som ni kanske tidigare läst, att de som dör har klarat sin uppgift i detta liv. I alla möten med alla människor lär vi oss saker. Om oss själva, om andra människor, om livet, om världen och om allt vi behöver just nu.
Den som lämnar detta liv har därmed även visat de som finns runt omkring precis det som var meningen. 
Så förutom att njuta av alla fina minnen så njuter jag lite extra av allt som de visat och lärt mig. De lärdomarna har i vissa fall ett gyllene skimmer runt sig, medan de i vissa fall känns oerhört svåra att se tillbaka på.
Idag bugar jag mig och känner en oerhörd tacksamhet till alla som funnits i min närhet och gått bort!

Jag ser med nyfikna ögon på livet morfar, jag vet att vi fortfarande har varandra nära och det viktigaste för mig är min familj och mina vänner älskade syster, jag lever det liv jag drömt om farfar, jag lever med ett öppet sinne och lyssnar till mitt inre faster, jag är tacksam för det jag har farmor, jag lever här och nu faster.

De har lärt mig mycket mer än så, men jag ville ge en bild av hur stort det är - det som vi lär av varandra. Så min största gåva tillbaka är att leva utifrån dessa lärdomar och att komma ihåg hur jag lärde mig dem!


Ta hand om dig själv och de som du har nära! 
Dela dina minnen och de livsgåvor du fått!

Med kärlek, ljus och värme.
Erika