lördag 11 augusti 2012

Åh nej, inte nu!





"Åh nej, inte nu!" tänkte jag i natt då klockan 02.14, då febertermometern visat att sonen hade 39 graders feber och då han äntligen fått somna om igen. Det var inte tiden på dygnet som var jobbig i min tanke utan det var det faktum att jag ska börja jobba på måndag, efter min 6 veckor långa sommarledighet. Tänk om vi inte är friska till dess tänkte jag. Men så klack det till i mig, i mitt hjärta. Det spelar ju ingen roll alls kände jag. Jag har all den tid min son behöver, inget annat är viktigare.

Efter att jag pysslat om honom och kliat honom på ryggen tills han somnat så kom den där tanken på mina yrkesmässiga åtaganden. Då gäller det att fokusera på vad som är viktigt, vad som känns i hjärtat. Tänk så automatiska och inlärda våra tankar är, och ibland så styrs de för lite av det som är vår äkta känsla. Men så fort vi identifierar de här känslorna så har vi också möjligheten att förändra, att tänka om.
Jag skulle ljuga om jag sa att den här dagen har varit finemang. Det har varit jobbigt när han mått som sämst, då jag inte kunnat göra annat än att bara finnas där. Men tänk vilken gåva, att få ta hand om sitt barn! 

 Mys i soffan till Blixten på datorn!
Ibland önskar man verkligen att man kunde ta över det onda så de små liven slapp det!


Som bäst hade vi det nu på kvällen, då lillfisen kunnat äta lite och fått tillbaka bushumöret!


Hoppas att även du valt möjligheten att ta vara på din dag!

Med värme,
Erika

2 kommentarer:

  1. Vad befriande om man alltid kunde känna den känslan, att den viktigaste känslan är den som kommer från hjärtat! Tur att YOGA och Meditaion, "sitta på en stubbe" haha :) hjälper en att finna den känslan :) Längtar till den 9 sep TJOHOOO!!

    Alice sover nu, och måste ha somnat gott, hon har skrattat tills hon nästan tappat andan då grannbarnen varit här och busat med henne, då är man som mamma världens LYCKLIGASTE!
    Mer skratt och bus i våra liv också, eller hur?
    även där är barnen proffs!

    Skönt att din son piggnar på sig!
    Hoppas ni får en busig och härlig helg!
    Kram/Sofia

    SvaraRadera
  2. Tack fina Sofia! Ja visst är det underbart när barnen är lyckliga, det värmer verkligen i hjärtat!

    Ser mycket fram emot den 9e! :)
    Hoppas och tror verkligen på kundaliniyogan då!
    Och visst har du rätt i att meditationen är ett bra sätt att lyssna inåt, till hjärtat!

    Med önskan om en fortsatt skrattig och lycklig helg till er!

    Kram
    Erika

    SvaraRadera