torsdag 13 september 2012

De förstår inte vem de pratar om!

Igår hade en gammal bekant till mig skrivit ett hatiskt inlägg på Facebook. Det handlade om att han efter att han tittat på nyheterna kunnat konstatera att muslimer inte har några hjärnceller. Han skulle även göra en alldeles egen rondell-Muhammed i mahogny.

Frågan i sig lämnar jag åt sidan. Men hur kan man påstå att alla i en av världens största religioner inte har några hjärnceller. Det är så elakt, inskränkt, hatiskt och bottnar i en enorm rädsla.

Jag svarade på mannens inlägg:
Tänk på att du pratar om min son!!!

Jag beskrev även hur ledsen jag blir för att min son ska behöva växa upp i ett samhälle där han är dömd på förhand av vissa hatiska och rädda människor, fastän han bara är 4 år!

Han tog bort sitt inlägg och min kommentar. Kanske kände han en känsla av att alla individer, oavsett  religion, är individer och inte ska behöva stå till svars för vad en individ gör eller säger. Hoppas.

Ja, hans inlägg gjorde mig förtvivlad och livrädd. Men samtidigt är jag övertygad om att jag tillsammans med er alla kan hjälpa till att skapa ett samhälle av acceptans, ödmjukhet inför våra olika trosuppfattningar och ett samhälle med öppenhet som är fyllt av kärlek och fred!

Hur kan du bidra?

Med värme och stor tacksamhet,
Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar