lördag 3 november 2012

En särskild helg.

Den här helgen är särskild.
I vår familj samlas vi i olika konstellationer olika dagar. Vi umgås, tar hand om varandra och pratar om de vi förlorat. Vi gör dem lite extra levande i våra hjärtan. 
Förutom att samtala om alla fina minnen och stunder vi haft tillsammans med personen vi förlorat så tänker jag särskilt på vad de har lärt mig.

De vi förlorar är på många sätt våra livslärare som givit oss stora gåvor mitt i all sorg och allt det plågsamma.
Jag tror, som ni kanske tidigare läst, att de som dör har klarat sin uppgift i detta liv. I alla möten med alla människor lär vi oss saker. Om oss själva, om andra människor, om livet, om världen och om allt vi behöver just nu.
Den som lämnar detta liv har därmed även visat de som finns runt omkring precis det som var meningen. 
Så förutom att njuta av alla fina minnen så njuter jag lite extra av allt som de visat och lärt mig. De lärdomarna har i vissa fall ett gyllene skimmer runt sig, medan de i vissa fall känns oerhört svåra att se tillbaka på.
Idag bugar jag mig och känner en oerhörd tacksamhet till alla som funnits i min närhet och gått bort!

Jag ser med nyfikna ögon på livet morfar, jag vet att vi fortfarande har varandra nära och det viktigaste för mig är min familj och mina vänner älskade syster, jag lever det liv jag drömt om farfar, jag lever med ett öppet sinne och lyssnar till mitt inre faster, jag är tacksam för det jag har farmor, jag lever här och nu faster.

De har lärt mig mycket mer än så, men jag ville ge en bild av hur stort det är - det som vi lär av varandra. Så min största gåva tillbaka är att leva utifrån dessa lärdomar och att komma ihåg hur jag lärde mig dem!


Ta hand om dig själv och de som du har nära! 
Dela dina minnen och de livsgåvor du fått!

Med kärlek, ljus och värme.
Erika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar