måndag 13 augusti 2012

Vardagsboost!

Såhär första dagen på arbetsveckan kände jag att jag behövde boosta mig med extra god och näringsrik mat. Gärna ekologisk.

(Jag köper knappt hälften av mina varor ekologiska, vilket är vad min ekonomi klarar av. Önskar det inte vore en kostnadsfråga och tillgångsfråga längre. För vad kostar det hälsan?)



Så jag gjorde min favoritsoppa! Snabbt och enkelt!
Currykryddad lindsoppa, 4 port.

1dl röda linser
100g rotselleri
100g purjolök
1tsk curry
2msk olivolja
5dl buljong
1 burk krossade tomater, eller byt ut mot färska
1tsk salt
Citron
Persilja

Riv rotselleri, strimla purjo och fräs i oljan med curry.
Tillsätt sköljda linser, buljong och krossade tomater. Koka i 10 min eller tills linserna är mjuka.
Smaka av med salt, curry, citron och hackad persilja.
Servera med ett gott bröd.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar