torsdag 9 augusti 2012

Livskarusellen



Idag har jag och min fina son (och livslärare) en härlig ledig dag tillsammans. På lekplatsen, när han åkte karusell och till slut ville kliva av så slog det mig att även vi vuxna kan behöva säga: Stopp, stanna, jag vill kliva av!

Under olika delar av livet, olika dagar och olika stunder under dagen har vi olika positioner i vår livskarusell. Ibland sitter vi i mitten, som ett balanserat nav i vårt liv, vi har överblick, styr farten och riktningen och kan möta det mesta utan att tappa balansen. Ibland balanserar vi rätt okej även om vi inte är medvetna om allt vi tänker och känner och ibland vacklar lite. Ibland sitter vi allt för nära kanten med risk att trilla av i farten. Ibland rusar vi bredvid och hinner nästan inte med oss själva. Ibland rusar vi på sidan och skjuter på för att vi inte orkar med att möta oss själva när det går för långsamt.

Vilken position har du i din livskarusell?
Oavsett, är det nog nyttigt för oss alla att ibland kliva av, ta ett steg åt sidan och se på livet med andra ögon. Vill jag ha det såhär? Vad mår jag (min kropp, mitt sinne och min själ) bra av? Vad skadar mig?

Så, kliv av, betrakta och begrunda. Lev idag och du lägger grunden för imorgon. Tiden är din!

Med värme,
Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar